Morite Oy

Morite Oy on Teijolla vuodesta 1984 toiminut perheyritys, joka valmistaa päätuotteenaan ikkunaheloja. Muita tuotteita ovat mm. rakennushelat, kaapelikiinnikkeet, napit ja soljet sekä ovisulkimet. Tuotteissamme panostamme hyvään laatuun ja kaikkea toimintaamme ohjaa toimintajärjestelmämme, johon on kirjattu laatu-, turvallisuus- ja ympäristöperiaatteet.

Morite Oy:n arvoja ovat kotimaisuus, turvallisuus ja luotettavuus. Suunnitellessamme tuotteitamme otamme huomioon sekä loppukäyttäjän että asentajan tarpeet niin, että tuotteet ovat helposti asennettavia ja lopulliselle käyttäjälle kulutukseen sopivia. Luotettava ja nopea toimitus on yritykselle itseisarvo, johon pyritään tilanteessa kuin tilanteessa. Morite Oy työllistää suomalaisia käsityöntekijöitä sekä tarvittavat osat hankitaan kotimaisilta tehtailta ja tekijöiltä.

Tuotteiden kierrätys

Morite Oy:n valmistamien tuotteiden pääraaka-aine on metalli. Valtaosaan tuotteista käytetään kylmävalssattua terästä sähkösinkittynä sekä jossain määrin kuumasinkittyjä ja maalattuja sekä ruostumattomia teräksiä. Ne voidaan kaikki kierrättää metallien keräyksen kautta. Myös messinki- ja alumiiniraaka-aineiset tuotteet kierrätetään metallien keräyksen kautta.

Ovimikkojen sylinterit sisältävät pienen määrän silikoniöljyä, joka kuuluu öljyisiin ongelmajätteisiin.

Muoviosat kuuluvat energiajakeeseen.

Noin 95% Morite Oy:n käyttämistä raaka-aineista saadaan kierrätettyä uudelleen käyttöön.